Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ! Η ΤΗ ΡΗΞΗ??


Η «Σοσιαλδημοκρατική» πλειοψηφούσα  πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ από ότι τα σημάδια δείχνουν  ίσως να ετοιμάζει νέους συμβιβασμούς! Αφού αυτό το πάση θυσία στο ευρώ! Δεν έχει άλλο δρόμο διαφυγής!  Η νέα σοσιαλδημοκρατία  είναι εδώ και πάλι παρούσα! Είναι μέσα στις τάξεις του πολυσυλλεκτικού ΣΥΡΙΖΑ! 

ΚΥΡΙΑΚΗ 29-3-2015

Του Θανάση Σιαβρακά 




 Άρα? Αν δεν έρθει ολική ρήξη με τους δανειστές τον Ιούλιο το πιο πιθανό είναι   να βρεθούμε κοντά σε ένα τρίτο οδυνηρό μνημόνιο! Μια τέτοια εξέλιξη ενδέχεται να επιφέρει ισχυρούς διασπαστικούς τριγμούς μέσα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ!  Με πολύ σοβαρή  την προοπτική  αποχώρηση  της αριστερής πλατφόρμας! Συμπαρασύροντας έτσι σε πτώση τον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ! 
 Εν το μεταξύ, στα κόμματα της υποταγμένης στους δανειστές μνημονιακής αντιπολίτευσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  θα έχουν προηγηθεί οι ανάλογες πολιτικές αλλαγές, (λίφτινγκ)  με Καραμανλική «πατριωτική» ταμπέλα η ΝΔ! Και χωρίς τον μισητό Βενιζέλο! τα απομεινάρια του  ΠΑΣΟΚ, θα είναι εκ νέου έτοιμα για κυβερνητική δράση!!
Αυτό το σενάριο το θέλουν διακαώς οι δανειστές! Καθώς έτσι πετυχαίνουν  μια νέα δική τους κυβερνητική μνημονιακή«συμμαχία» που μπορεί να τύχει της στήριξης από τη παρούσα βουλή  230-240, βουλευτών! Μαζί  βέβαια  με τη «Σοσιαλδημοκρατική» πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ  και το Ποτάμι  
Τα πράγματα  για την ώρα παρά τις διαφαινόμενες υποψίες ακόμα δεν δείχνουν οριστικά να πηγαίνουν προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς η κυβέρνηση τόσο με την πίεση των "ΑΝΕΛ", όσο και της "αριστερής πλατφόρμας", αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πολιτικά ακόμα  φαίνεται να αντιστέκεται σθεναρά!
 Υπάρχει  όμως πάντα κατά νου και η προσφυγή στο λαό μέσω  εκλογών, η δημοψηφίσματος για την τελική λύση στο μεγάλο πολιτικό αδιέξοδο που βρίσκεται από το 2010 η Ελλάδα λόγο των κάκιστων εθελόδουλων χειρισμών των κυβερνήσεων Γ.Α. Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά! 
 Όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού  Αλέξη  Τσίπρα στη Μόσχα στης 8 Απριλίου! Αν εκεί ο κ Τσίπρας βάλει στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης την άμεση χρηματοδότηση απευθείας από τη Ρωσία, ( Σε πρόσφατη συνέντευξη ο Ρώσος πρέσβης της Αθήνας έθεσε αυτή την προοπτική )η από τους  BRICS και πάρει το ΝΑΙ του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, τότε η Ελλάδα θα χαλαρώσει για την ώρα την οικονομική θηλιά που της έχουν βάλει και την σφίγγουν συνεχώς ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και θα μπορεί να δώσει με άλλους όρους τη διαπραγματευτική μάχη!
Σήμερα όμως και λόγο της αποικιοκρατικής διπλωματικής αντίληψης που έχει η Γερμανία και όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και της σκληρής εκβιαστικής γραμμής που ακολουθούν  στις διαπραγματεύσεις οι δανειστές, για την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπάρχουν  μόνο δυο δρόμοι! 
Ο ένας είναι αυτός των δανειστών, δηλαδή αυτός της χρηματοδότησης μέσω των μηχανισμών στήριξης της ΕΕ, αυτή η προοπτική σημαίνει συνέχιση των μνημονίων «πρόγραμμα-θεσμοί» με πολιτική και οικονομία πλήρως υποταγμένες στους τοκογλύφους δανειστές της ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ!  Αλλά το κέρδος για τους  αμαθείς «Έλληνες ραγιάδες ευρωληγούριδες»! Θα είναι η Ελλάδα να εξακολουθήσει να παραμένει πάντα μέσα στην κόλαση του ευρώ!
 Ο άλλος είναι της ολικής ρήξης!  Με τους δανειστές και την νεοφιλελεύθερη Ευρώπη της Γερμανίας!  Αν αυτός ο δρόμος επιλεγεί ? Τότε το πλάνο δύο δεν είναι άλλο από αυτό της Χρηματοδότησης μέσω  BRICS  Οικονομικός άξονας «Ρωσίας, Κίνας, Ινδίας, Ν. Αφρικής, Βραζιλίας» ! Ενώ υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο του  εσωτερικού δανεισμού από υψηλούς καταθέτες?  Αυτό το σενάριο φέρνει και τη σωτήρια έξοδο της Ελλάδας από την ευρώ ζώνη!
 Με κέρδη, την Εθνική Ανεξαρτησία και το  πέρασμα σε εθνικό νόμισμα «Δραχμή» όσο και τη χάραξη μιας μεγάλης εθνικής πατριωτικής αυτόνομης οικονομικής ανάπτυξης! Υπάρχει πάντα το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο της στάσης πληρωμών στους δανειστές! εντός του ευρώ, στα τέλη Απριλίου. Αυτό είναι ένα όπλο της κυβέρνησης στον αφόρητο εκβιασμό της ΕΕ και της ΕΚΤ και ήταν στην ατζέντα της συνάντησης Μέρκελ, Τσίπρα στο Βερολίνο.
Πίσω όμως από αυτές τις ορατές διαδρομές και για καθαρά γεωπολιτικούς λόγους! Οι  ΗΠΑ, πιέζουν για ένα τρίτο ενδιάμεσο σενάριο! Αυτή τη διαδρομή εδώ και καιρό τη φωνάζουν πολλοί οικονομικοί  αναλυτές, και διακεκριμένοι οικονομολόγοι των ΗΠΑ! Και είναι αυτό της ύπαρξης διπλού νομίσματος! Του εθνικού εντός? Και του ευρώ εκτός? Μέσω αυτής της πολιτικό οικονομικής διαδρομής και εφόσον υπάρξει πλήρης υποχώρηση των δανειστών «ΕΕ-ΔΝΤ» η Ελλάδα μπορεί να χαλαρώσει από την παρούσα οικονομική ασφυξία και όταν οι οικονομικοί δείκτες το επιτρέψουν να κρατήσει και πάλι ως μοναδικό νόμισμα το ευρώ. 
Αυτό το σενάριο περνά ανάμεσα από την ολική υποταγή και τη ρήξη!  Και το κυριότερο οι ΗΠΑ αποφεύγουν τον κίνδυνο η Ελλάδα να περάσει στην πιθανή  επιρροή της Ρωσίας, σε μια εποχή που ο νέος «ψυχρός» πόλεμος δύσης «ΗΠΑ-ΕΕ» Ρωσίας έχει ανάψει, από τη μια στην Ουκρανία και από την άλλη στη Συρία, όπου ΗΠΑ-ΕΕ έχουν εκ διαμέτρου αντίθετα γεωπολιτικά συμφέροντα! Από την Ρωσική «αρκούδα» που βρυχάται! Καθώς βλέπει την προσπάθεια που κάνουν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ για την γεωπολιτική περικύκλωση της !



Δεν υπάρχουν σχόλια: